top of page
英国人指揮者 ジャン・レイサム=ケーニック

Jan Latham Koenig

-Brits dirigent-

Jan Latham-Koenig (1953) geboren in het Verenigd Koninkrijk uit een familie van Deense,

Poolse en Franse adel.

Hij studeerde aan het Royal College of Music in Londen en debuteerde in 1987 bij de Weense Staatsopera, waar hij "Macbeth" opvoerde op de leeftijd van 33 jaar. In deze opera, die ook zijn thuisbasis werd, dirigeerde hij reeds meer dan 100 concerten.

Van 1988 tot 1990 was hij gastdirigent van de Opera van Rome.

Van 1989 tot 1992 was hij muziekdirecteur van het Orkest van Porto en tussen 1997-2003 was hij muziekdirecteur van zowel het Filharmonisch Orkest van Straatsburg als van de Opéra National du Rhin (Straatsburg).

Naast de Nieuwe Opera van Moskou is hij ook dirigent van de Weense Staatsopera, de Berlijnse Staatsopera, het Koninklijk Theater van Turijn, het Teatro Massimo van Palermo, de Opéra National van Parijs en de Staatsopera van Praag. Hij geniet een grote populariteit in de Stadsschouwburg van Santiago (Chile). In 2012 deed hij zijn debuut in de New National Theatre in Tokyo, waar hij "Otello", van Verdi dirigeerde.

Jan Latham-Koenig wordt hoog aangeschreven als orkestdirigent. In België werd hij benoemd tot dirigent van het Symfonieorkest Vlaanderen. Hij verwierf een sterke reputatie bij het dirigeren van het Berlin Radio Symphony Orkest, het Orchestre Philharmonique de Radio France, de Dresden Philharmonic, de Los Angeles Philharmonic Orchestra, de Tokyo Metropolitan Symphony Orchestra, de New Japan Philharmonic Orchestra en het Orchestra Ensemble Kanazawa. In 2014 won hij het Gouden Masker, de meest prestigieuze prijs in de Russische kunstwereld door zijn uitvoering van "Tristan en Isolde".

© 2015.3.9  by  Moriya Enterprises, Alle rechten voorbehouden.

  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • w-youtube
bottom of page